Ανακύκλωση καλωδίων

Ανακύκλωση καλωδίων – Vrettos Recycling

Διαθέτουμε ολοκληρωμένο σύστημα Ανακύκλωση καλωδίων χαλκού και αλουμινίου. Οι προμηθευτές μας ποικίλουν από ηλεκτρολόγους έως και μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Με τη χρήση τεχνολογιών περιβάλλοντος ανακτούμε το μέταλλο από τον αγωγό των καλωδίων σε ποσοστό έως και 99%. Μεταξύ άλλων αγοράζουμε:

  • Οικιακά καλώδια
  • Καλώδια τηλεπικοινωνιών
  • Καλώδια δεδομένων
  • Καλώδια με ενίσχυση μολύβδου
  • Καλώδια αλουμινίου
  • Καλώδια coax
  • Καλώδια ACSR
  • Επικασσιτερωμένα καλώδια

καλέστε μας τώρα: 69-443-206-66 |  69-810-043-11 |  69-872-589-92

Πόσα ηλεκτρονικά καλώδια έχεις; Μάλλον πολλά! Παγκοσμίως, εκτιμάται ότι φέτος θα πετάξουμε μόνο 40 εκατομμύρια τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων των καλωδίων που χρησιμοποιούμε για να φορτίζουμε τα τηλέφωνά μας, να τροφοδοτούμε τους υπολογιστές μας και να διατηρούμε κέντρα ψυχαγωγικά – διασκέδασης. θα σας εξηγήσουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό να ανακυκλώνουμε παλιά καλώδια αντί να τα πετάμε απλά.

Πάρα πολλά ηλεκτρονικά απορρίμματα

Τα ηλεκτρονικά απόβλητα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας της ροής αποβλήτων. Στην πραγματικότητα, το 85% των ηλεκτρονικών αποβλήτων μας στέλνεται σε χώρους υγειονομικής ταφής και αποτεφρωτήρες, και αυτό δεν είναι καλό για τον πλανήτη. Τα ηλεκτρονικά είδη περιέχουν βαρέα μέταλλα και πλαστικά κατασκευασμένα από διάφορες ενώσεις οι οποίες, καθώς διαλύονται με την πάροδο του χρόνου, απελευθερώνονται στον αέρα, το νερό και το έδαφος, προκαλώντας ενδεχομένως ρύπανση στο νερό που χρησιμοποιούμε για να πίνουμε, να πλένουμε και να καθαρίζουμε.

Οι κοινότητες ανταποκρίνονται καθώς το πρόβλημα επιδεινώνεται. Η απόρριψη ηλεκτρονικών αποβλήτων, ακόμα και αν είναι “μόνο” ηλεκτρικά καλώδια, είναι παράνομη στο ΗΒ, σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και σε πολλές δικαιοδοσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκτός από τη ρύπανση, υπάρχει ένας άλλος λόγος για τον οποίο δεν έχει νόημα να πετάμε στα απορρίμματα σύρματα χαλκού και καλώδια. Περιέχουν σημαντικά και δύσκολα να ληφθούν μέταλλα όπως ο χαλκός. Η εξόρυξη του χαλκού που απαιτείται για την κατασκευή καλωδίου καταστρέφει πολύ το περιβάλλον γύρω από το σημείο όπου βρίσκονται τα ορυχεία. Οι βαθιές, ανοιχτές κοιλότητες (ανθρακωρυχεία) χαλκού σε μέρη όπως το Butte, η Montana είναι διαβόητα για το πόσο άσχημο, ρυπογόνο και καταστροφικό είναι.

Αν και άλλα σπάνια μέταλλα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή συρμάτων και καλωδίων, ο χαλκός είναι τελικά ο πιο διαδεδομένος ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός αγωγός στη Γη. Τα τελευταία χρόνια, ο χαλκός έχει γίνει σπάνιος , οδηγώντας σε υψηλότερες τιμές, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει το κόστος αγοράς ηλεκτρονικών, καθώς και περισσότερων ορυχείων χαλκού

Η ανακύκλωση καλωδίων και  παλαιών συρμάτων είναι ένας τρόπος για την ανάκτηση χαλκού χωρίς όλη αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή.

Πώς να ανακυκλώσετε καλώδια σκραπ στην περιοχή σας

Ανακύκλωση καλωδίωνΑνακυκλωνω

Ο χαλκός πωλείται για πάνω από 4€ το κιλό. Οποιοδήποτε κέντρο ανακύκλωσης μετάλλων θα χαρεί να δεχτεί τα καλώδια με χαλκό, και όσο περισσότερο το καλύτερο. Στη vrettos Recycling μπορουμε να σας καθοδηγήσουμε ηλεκτρονικά η τηλεφωνικά και να σας βοηθήσουμε σχετικά με την ανακύκλωση καλωδίων .

Στην πραγματικότητα, από καλώδια και Σύρματα χαλκού θα δεχτούμε όλα τα είδη καλωδίων από τα μεγάλα έως και τα μικρά που προέρχονται από τα ηλεκτρονικά σας. Μπορείτε επίσης να πουλήσετε τα χρησιμοποιημένα ηλεκτρονικά σας σε εμάς  .

Επαναχρησιμοποίηση πριν την ανακύκλωση καλωδίων 

Εκτός από ορισμένα προϊόντα της Apple, τα περισσότερα καλώδια οικιακής ψυχαγωγίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άλλες συσκευές. Για παράδειγμα, το καλώδιο που χρησιμοποιώ για τη φόρτιση του
Power Bank η κάποιου κοινού tablet μπορεί επίσης να φορτίσει το τηλέφωνό μου π.χ. Samsung Galaxy.

Τα νέα ηλεκτρονικά είδη διαθέτουν τα δικά τους καλώδια τροφοδοσίας αλλά όχι απαραίτητα HDMI ή ομοαξονικά . Είναι καλή ιδέα να διατηρείτε ένα σετ εφεδρικών καλωδίων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις συσκευές σας. Ό, τι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά, ρωτήστε τους φίλους και την οικογένειά σας θέλουν

Προσφέρω

Πολλά σχολεία και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί δέχονται ευχαρίστως δωρεές ηλεκτρονικών, ακόμα κι αν το μόνο που έχετε είναι ενα περίεργο καλώδιο τροφοδοσίας ή το παλιό καλώδιο Ethernet που δεν ήταν αρκετά μεγάλο.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε την σελίδα μας  για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πού να ανακυκλώνετε τα ηλεκτρικά καλώδια στη γειτονιά σας  Διαθέτουμε οργανωμένο δίκτυο περισυλλογής σε ολη την Ελλάδα ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να σας εξυπηρετήσουμε εμείς θα σας προτείνουμε κάποιον συνεργάτη μας!