Ανακύκλωση αλουμινίου

Αγοράζουμε αλουμίνιο προς ανακύκλωση στις υψηλότερες τιμές της αγοράς.

Προσφέρουμε τις πλέον ανταγωνιστικές τιμές για όλα τα κράμματα και όλες τις μορφές αλουμινίου προς ανακύκλωση. Στους προμηθευτές μας συγκαταλέγονται βιομηχανικές και κατασκευαστικές μονάδες, κρατικοί και στρατιωτικοί φορείς, εγκαταστάσεις ανακύκλωσης μετάλλων, αυτοκινήτων, στερεών αποβλήτων και ΚΔΑΥ.

Ανάμεσα στα υλικά που αγοράζουμε συγκαταλέγονται και τα παρακάτω:

  • Ρετάλια και γρέζια προερχόμενα από τις βιομηχανίες αλουμινίου
  • Κουφώματα και προφίλ αλουμινίου από τον κατασκευαστικό κλάδο
  • Αμαξώματα και άλλα στοιχεία από οχημάτα, σκάφη και αεροσκάφη
  • Συσκευασίες αλουμινίου όπως κουτάκια αλουμινίου, κονσέρβες κτλ.

Σκραπ Αλουμινίου

Προφίλ αλουμινίου

Προφίλ αλουμινίου

Αποτελείται από προφίλ από παράθυρα και πόρτες ,βαμμένο ή άβαφο, χωρίς κλειδαριές, σίδερα,  αντιμόνια, πόμολα και θερμογέφυρες, ρολά με πολυουρεθάνη Επίσης δε πρέπει να περιέχει γρέζι αλουμινίου και πάνελ

Μαλακό Αλουμίνιο

Μαλακό Αλουμίνιο

Αποτελείται από σκεύη και φύλλα αλουμινίου, απαλλαγμένα από πλαστικά και σίδερα χωρίς φόιλ, περσίδες παραθύρων, κουτάκια, ψυγεία αλουμινίου, σκληρό αλουμίνιο και αλουμίνιο από αεροσκάφη

Σκληρό Αλουμίνιο

Σκληρό Αλουμίνιο

Αποτελείται από καθαρισμένο αλουμίνιο μηχανών αυτοκινήτων και αεροσκαφών, απαλλαγμένο από μη μεταλλικά στοιχεία. ορείχαλκο, σίδηρο, και εκτεταμένες βρομιές

Ψυγεία Αλουμινίου – Χαλκού

Ψυγεία Αλουμινίου – Χαλκού

Αποτελείται από καθαρισμένα ψυγεία αλουμινίου – χαλκού ή/και αλουμινένια πτερύγια σε χάλκινες σωληνώσεις, απαλλαγμένα από ορειχάλκινες σωληνώσεις, σίδερα και λοιπές προσμίξεις.

Το Σκράπ αλουμινίου είναι το πιο ουσιαστικό υλικό εισόδου στη διαδικασία ανακύκλωσης.

Αναλαμβάνουμε την Ανακύκλωση αλουμινίου και όλων των μεταλλικών απορρίμματων από τις εγκαταστάσεις σας και Χρησιμοποιούμε πάντα τον κατάλληλο ιδιόκτητο εξοπλισμό που απαιτείται για τον κάθε χώρο, για να επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τους  έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες μας

Οι άνθρωποι ανακυκλώνουν αλουμίνιο για σχεδόν 100 χρόνια και ένα απίστευτο 75 τοις εκατό του μετάλλου που κατασκευάστηκε ποτέ χρησιμοποιείται ακόμα σήμερα.

Δεδομένου ότι το ανακυκλωμένο αλουμίνιο έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με το νέο και χρειάζεται μόνο το 5 τοις εκατό της ενέργειας για την παραγωγή. Το αλουμίνιο έχει υψηλή αξία στη δευτερεύουσα αγορά και σε σκραπ, και αυτό οδηγεί τη συλλογή του για ανακύκλωση.

Το αλουμίνιο μπορεί να επανεπεξεργαστεί και να μεταρρυθμιστεί ακατάπαυστα και το μέταλλο δεν χάνει καμία από την ποιότητά του κατά τη διαδικασία ανακύκλωσης.

Το μέταλλο είναι εξαιρετικά ευέλικτο και χρησιμοποιείται σε πληθώρα διαφορετικών προϊόντων, από αυτοκίνητα έως κουφώματα και από αεροπλάνα έως συσκευασίες τροφίμων. Αυτός ο ατελείωτος κύκλος επαναχρησιμοποίησης είναι επίσης γνωστός ως ανακύκλωση κλειστού βρόχου. Για δοχεία ποτών που συλλέγονται στην Ελλάδα, ο κλειστός βρόχος σημαίνει ότι τα χρησιμοποιημένα δοχεία επανεπεξεργάζονται και ανακατασκευάζονται  περισσότερα δοχεία ποτών.

 Για αρχιτέκτονες και μηχανικοί, το αλουμίνιο είναι υλικό επιλογής κατά την κατασκευή κτιρίων και γεφυρών. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βασίζονται σε αυτό το μέταλλο που είναι κατάλληλο για ηλιακούς συλλέκτες, ανεμογεννήτριες και καλώδια. Το αλουμίνιο κρατά το φαγητό μας φρέσκο και ασφαλή τα φάρμακα μας. Και όταν ταξιδεύουμε, το συναντάμε παντού όπως στα αυτοκίνητα, τα αεροσκάφη και τα τρένα.

Πέντε στάδια - Ανακύκλωση αλουμινίου :

1) Συλλογή

2) Ταξινόμηση

Στη συνέχεια, το αλουμίνιο συλλέγεται και μεταφέρεται σε μονάδα επεξεργασίας. Τα μέταλλα διαχωρίζονται με μαγνήτες και τα είδη αλουμινίου και χάλυβα συμπιέζονται σε δέματα.

3) Επανεπεξεργασία

Τα δέματα αλουμινίου στη συνέχεια μεταφέρονται σε ένα εργοστάσιο επανεπεξεργασίας, όπου περνούν τέσσερα στάδια – τεμαχισμός, αφαίρεση αλάτων, τήξη και χύτευση. Κατά το τελικό στάδιο, το λιωμένο μέταλλο καταλήγει σε πλινθώματα

4) Rollig

Τα πλινθώματα μεταφέρονται σε ένα μύλο έλασης και ξεδιπλώνονται για να φτιάξουν φύλλο αλουμινίου, από το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί νέα συσκευασία. έχει τη δυνατότητα να παράγει προφίλ και πολύπλοκα σχήματα όπως Βέργες Αλουμινίου

5) Μετατροπή

Το φύλλο αλουμινίου μετατρέπεται σε ένα ευρύ φάσμα ειδών συσκευασίας. όπως κουτιά, συσκευασία σοκολάτας συσκευασία έτοιμου φαγητού κ.α. Σε μόλις 6 εβδομάδες, τα ανακυκλωμένα προϊόντα αλουμινίου αποστέλλονται στη συνέχεια στα καταστήματα έτοιμα να χρησιμοποιηθούν ξανά.